Gånarps rum & stuguthyrning

Information

Bilder -> [Stugor] [Rum] [Miljö] [Kartor]

Vi erbjuder bekväm övernattning i naturskön omgivning på Hallandsåsens sydsluttning. Bra läge för utflykter till Bjärehalvöns underbara natur med mål som Torekov , Hallands Väderö , Hovs Hallar och Båstad.

.: 2 st dubbelrum.
.: 3 st övernattningsstugor med vardera fyra bäddar (endast sommartid).
.: Rummen är vinterisolerade och hålls tillgängliga för uthyrning hela året.
.: Gemensamma duschar och toaletter.
.: Gemensamt kök för enklare matlagning.
.: Pris: 300 kr per person och natt (i rum) . 550 kr per stuga.
.: Sänglinne och handdukar kan tillhandahållas för 100 kr per bädd.
.: Frukost serveras om så önskas till ett pris av 100 kr per person.

Avfart 37 från E6 vid Hjärnarps trafikplats. Kör 4 km mot Munka-Ljungby. Vi finns i Gånarp. Välj väg mot Björnabolet vid Byskolan . Kör därefter 300 m.

Värdar: Susanne och Hans Erup, Gånarps Backaväg 30,
266 92 Munka-Ljungby.

Tel: 0431-432114.  Mobil 070-2401970

   E-mail :susanne.erup@hotmail.com

 

Allmän information

               8 km från Ängelholm , 4 km från inrikesflygplatsen dvs. 1 timmes resa till Stockholm , direktbuss till Kastrup , mindre än två timmars bilfärd till Göteborg och pendlingsavstånd med bil till den nybyggda Öresundsbron .

 

 Visst - Tåstarp ,Toarp och Gånarp ligger med den moderna människans krav  på snabba och ändamålsenliga kommunikationer utan tvekan  strategiskt placerade i den nordvästra delen av den region i Skåne som med sikte på framtiden kallas " het " .

 

Socknen som omfattar cirka 2200 hektar utgör en del av den mjuka övergången från Hallandsåsens södra sluttning , beklädd med alltifrån mörka susande granar till rasslande aspdungar med stort inslag av bok,ek och andra ädla träslag , till den milsvida Ängelholmsslättens bördiga jordbruksbygd.

 

Den väl åldersfördelade befolkningen kan njuta åsynen av vitsipps-beklädda lövsalar (t.ex. med naturreservatet , Prästängen , helt nära Tåstarps kyrka ) liksom väldoftande liljekonvalj i stor mängd i området kring Ekebjär . Vidare finns omfattande möjligheter till naturvandringar genom rik tillgång på stigar , skogsvägar och cykelleder. Västersjön på cykelavstånd bjuder rika möjligheter till insjöbad och båtsport . För den som föredrar salta bad  med sandiga stränder , finns dessa på några kilometers avstånd runt Skälderviken.

 

Beroende av vilken geografisk plats  i socknen man befinner sig för tillfället kan man se höstmogna  sädesfält , rödglänsande jordgubbsodlingar, en  betagande solnedgång eller delar av  Skäldervikens skimrande vattenspegel . Att en oktober-  eller november-dag färdas på de smala vägarna från Gånarp eller Tåstarp upp mot Västersjön och njuta av naturens färgskiftning och mångfald kan liksom vårens skira bokskogsgrönska i sig själv vara skäl nog för att välja boplats i regionen .

 

Helt nära Tåstarp finner vi vattnen Store sjö och Danskesjön vilka inte är tillgängliga för fiske men som på vintern med sin blanka is bildar under-lag för barnens lek och föräldrars avkoppling . Under sommaren berikar de omgivningarna med sina vattenspeglar vackert inramade  av lummig grönska och välskötta hus och gårdar .

 

För den fiskeintresserade , finns på några kilometers avstånd norrut Västersjön där man mot erläggande av fiskeavgift kan landa såväl gädda som gös av verkligt imponerande format . På vintern erbjuder sjön möjligheter till såväl färd med långfärdsskridskor som isjaktssegling .

 

Under de senaste åren har en påtaglig generationsväxling förekom-mit genom inflyttning av unga familjer med barn . Nybyggnation i begränsad omfattning samt upprustning av äldre byggnadsbestånd har lett till att byarna i socknen idag erbjuder en anslående blandning av gamla  och nya bostäder .

Inom socknens gränser ryms ett antal serviceföretag i branscher som VVS , plåtslageri , elinstallation och service , finsnickeri ,cementprodukter , to-mat & gurkodling , datorförsäljning och utbildning , grävning & skogstranspor-ter , stuteri  m.m.

 

Tåstarps socken , med bebyggelse i en blandning av välansade ,väl tilltagna  villatomter , smakfullt restaurerad äldre bebyggelse  samt med små och medelstora lantbruk som basen i bygdestrukturen , andas utveckling och fram-tidstro samtidigt som den erbjuder stämningsskapande  och människovänliga förutsättningar för det goda boendet.